İzmir Kısırlık Tedavisi

KISIRLIK TEDAVİSİ

Doğurganlık tedavisi gören bazı kişilerde IVF döngüsünden sonra kalan embriyolar vardır. Embriyolarınızın sonraki tedavide kullanım için nasıl dondurulabileceğini veya araştırma, eğitim veya başka birine bağışta bulunmalarını öğrenin.

İnsanlar neden embriyoları donduruyor?
Genellikle (IVF) veya (ICSI) tedavisi ile embriyo transferinden sonra kalan kaliteli embriyolar olabilir. Bunları atmak yerine, gelecekte kullanmak için onları dondurmak için bir seçenek vardır (tedavi örneğin işe yaramazsa veya bir kardeş denemek için). Embriyolar aynı zamanda doğurganlığı korumak için dondurulabilir, böylece daha sonraki bir tarihte bebek sahibi olabilirsiniz.

Embriyolar donduğunda ne olur?
Tüm embriyolar donmaya uygun değildir, bu nedenle sadece iyi kalitede embriyolar donacak şekilde seçilecektir. Embriyolar, gelişimlerinin farklı aşamalarında dondurulabilirler – sadece tek bir hücre olduklarında, iki ila sekiz hücre aşamasında veya daha sonra gelişiminde (blastosist aşaması olarak adlandırılırlar).

Embriyoların gelişim aşamaları hakkında daha fazla bilgi edinin

Embriyolar, embriyodan su çekmeye yardımcı olan ve hücrelerde koruma sağlayan maddeler (kriyoprotektanlar) içeren özel bir çözeltiye konur. Bu onları buz kristallerinin oluşmasından kaynaklanan hasarlardan korur.

İZMİR KISIRLIK TEDAVİSİ FİYATLARI

Embriyolarım ne kadar süre saklanabilir?
Bazı durumlarda embriyoların 55 yıla kadar saklanabilmesine rağmen, embriyolar için standart saklama süresi normalde 10 yıldır.

Embriyoma ne olacağı konusunda ne kadar kontrolüm var?
Embriyolarınız donmadan önce, ilgili onay formlarını imzalayarak bilgilendirilmiş onayınızı vermeniz çok önemlidir. Bunlar açıklayacaktır:

Embriyoların ne kadar süreyle saklanması

embriyoların sadece kendi tedaviniz için mi kullanılacağı veya başka birinin tedavisi için bağışlanabileceği veya araştırma için kullanılıp kullanılamayacağı
embriyolarınızın kullanımı için sahip olabileceğiniz diğer tüm şartlar.

Onları kullanmak istediğimde ne olur?
Dondurulmuş embriyolarınızı kullanma prosedürü kişisel durumunuza ve kliniğinize göre değişir.

İlk adımlar, düzenli olarak yumurtlama yapıp yapmadığınıza bağlıdır. Süreleriniz düzenliyse, doktorunuz embriyonun rahminize doğurganlık ilacı olmadan transfer edilmesini önerebilir. Bu durumda, rahminizin iç yüzeyini kontrol etmek için ultrason taramaları kullanılabilir. İdrar veya kan testleri, ne zaman yumurtladığınızı (bir yumurtayı serbest bıraktığınızı) kontrol etmek için kullanılabilir; bu, rahminizin iç kısmının embriyo almaya hazır olacağını gösterir.

Süreleriniz düzenli değilse veya hiç sahip değilseniz, doktorunuz doğal döngünüzü bastırmak ve ‘yanlış’ bir dönem tetiklemek için ilaç kullanmanızı önerebilir. Daha sonra embriyo için rahim astarının hazırlanmasına yardımcı olmak için ilaç verilir.

Zamanlama doğru olduğunda, kliniğin embriyoloğu (embriyo uzmanı) embriyolarınızı çözecek ve genellikle bir embriyoyu rahminize transfer edecektir (40 yaşın üzerindeyken olağanüstü durumlarda üç embriyo transfer edilebilir).

Embriyo donması ne kadar başarılı?

Dondurulmuş embriyolar kullanılarak IVF için başarı oranları her geçen yıl artmaktadır ve şimdi taze embriyoların kullanıldığı oranlarla karşılaştırılabilir durumdadır. 35 yaşın altındaki kadınlar için, taze transferlerde doğum oranları biraz daha yüksektir ve oranlar 35-37 yaş arası kadınlar için aynı seviyededir. 37 yaşından büyük kadınlar için dondurulmuş transferler için doğum oranları aslında taze embriyoların oranlarını aştı. Bunun nedeni, donmuş döngüye aktarılan embriyoların, kadının daha gençken, bir süre önce toplanan yumurtaları kullanarak yaratılmış olmasıdır.

RSS
Facebook
YouTube
Instagram
X